(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada axborot jamiyati sharoitida shaxsning axborot madaniyatini shakllantirish masalalari tahlil qilinadi. Ayniqsa, bolalar va o‘smirlar ongida axborotni to‘g‘ri qabul qilish, uni tanlash, tahlil qilish va undan samarali foydalanish ko‘nikmalarini rivojlantirishda otaonaning o‘rni ilmiy jihatdan yoritilgan. Shuningdek, oilada axborot muhitini to‘g‘ri tashkil etish, farzandlarning internet va ommaviy axborot vositalaridan foydalanish jarayonida nazorat hamda yo‘naltirish mexanizmlarining pedagogik va psixologik jihatlari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, oilada sog‘lom axborot muhiti yaratilishi farzandlarda mustaqil fikrlash, tanqidiy tahlil qilish va axborotni ongli ravishda qabul qilish ko‘nikmalarini shakllantirishda muhim omil hisoblanishi izohlagan.