(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy axborot makonida yoshlar ongiga ta’sir etuvchi axborot hurujlari, ularning ijtimoiy va psixologik oqibatlari tahlil qilinadi. Ma’naviy-axloqiy immunitet tushunchasi va uning yoshlarning ongini himoya qilishdagi roli o’rganiladi. Oila psixologiyasi orqali bolaning qadriyat tizimi, emotsional barqarorligi va mustaqil fikrlash qobiliyatini rivojlantirish yo’llari ko’rsatib beriladi. Shuningdek, gender stereotiplari yoshlar ijtimoiy ongiga qanday ta’sir qilishi va ularni axborot hurujlaridan himoya qilishda oilaning ahamiyati tadqia qilinadi. Maqola ijtimoiy, pedagogik va psixologik nuqtai nazardan yoshlarning axborot tahdidlardan himoyalanish mexanizmlarini ko’rsatib, oilaviy tarbiya muhitining dolzarbligini ilmiy asoslaydi.