(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqola yosh avlod ongida huquqiy ong va huquqiy madaniyatni shakllantirishdagi huquqiy ta’limning rolini ochib beradi. Unda talabalarda qonunlarga hurmat, huquqiy mas’uliyat, fuqarolik faolligini shakllantirishning samarali usullari va vositalari tahlil qilinadi. Bundan tashqari, ta’lim jarayonida huquqiy ta’limni to’g’ri tashkil etish orqali huquqiy davlat va fuqarolik jamiyatini qurishga xizmat qiluvchi kuchli huquqiy ong va madaniyatli avlodni tarbiyalashning ahamiyati asoslanadi.