(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqola ayollarning yangi ijtimoiy muhitga moslashuvchanligi jarayonini psixologik, pedagogik, sotsial va madaniy omillar asosida chuqur tahlil qiladi. Ayollarning oila, mehnat jamoasi, yangi yashash joyi, migratsiya jarayonlari, professional muhit, raqamli makon va madaniyatlararo muhitga moslashish mexanizmlari, ularni qo‘llab-quvvatlovchi tizimlar va adaptatsiyani yengillashtiruvchi pedagogik strategiyalar ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot davomida ayolning psixologik resurslari, oila instituti, davlat siyosati va jamiyat infratuzilmasining moslashuvga ta’siri ilmiy dalillar asosida bayon qilinadi.