(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada harbiy xizmatchilar oilalarida psixologik barqarorlik va ma’naviy immunitetni mustahkamlashning asosiy omillari ilmiy jihatdan tahlil etilgan. Tadqiqot jarayonida O’zbekiston Respublikasi Prezidenti Shavkat Mirziyoyevning harbiy xizmatchilar va ularning oila a’zolari ijtimoiy himoyasini kuchaytirish, ma’naviy-axloqiy muhitni sog’lomlashtirishga qaratilgan farmon va qarorlari nazariy asos sifatida qo’llanilgan. Maqolada oilaviy munosabatlarning psixologik barqarorlikka ta’siri, ma’naviy tarbiya, kommunikatsiya madaniyati hamda davlat tomonidan ko’rsatiladigan psixologik yordam mexanizmlari ko’rib chiqilgan. Olingan natijalar harbiy oilalarda psixologik immunitetni oshirishda kompleks yondashuvning zarurligini ko’rsatadi