(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada otalik va onalik rollarining shakllanish jarayoni psixologik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Unda ota-onalik identifikatsiyasining biologik, ijtimoiy va shaxsiy omillari, shuningdek, oilaviy muhit va madaniy qadriyatlarning ta’siri yoritiladi. Tadqiqotda psixoanalitik, individual, gumanistik hamda bog‘lanish nazariyasi asosida ota va ona rollarining rivojlanish mexanizmlari ochib beriladi. Shuningdek, ota-onalik rollarining zamonaviy transformatsiyasi va ularning bola shaxsining psixik rivojlanishiga ta’siri ilmiy tahlil qilinadi.