(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada oila psixologik muhitining shaxs kamolotiga ta’siri nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilingan. Ilmiy manbalar asosida oila ichidagi emotsional iqlim, tarbiya uslubi va kommunikatsiya jarayonining shaxs rivojidagi o‘rni asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, sog‘lom va barqaror psixologik muhit shaxsning ijtimoiy moslashuvi, o‘zini anglash darajasi va emotsional barqarorligiga bevosita ta’sir ko‘rsatishi izohlab berilgan.