(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur tezis o‘smirlik davrida shaxs shakllanishining psixologik xususiyatlarini o‘rganadi. Tadqiqotda yoshlarning ichki motivatsiyasi, o‘zini anglash, shaxsiy qaror qabul qilish qobiliyati va ijtimoiy moslashuv jarayonlari tahlil qilindi. Ish davomida oila, maktab va ijtimoiy guruhlarning o‘smirlarning shaxsiy rivojlanishidagi o‘rni yoritildi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, sog‘lom oilaviy muhit va faol pedagogik qo‘llab-quvvatlash yoshlarning barqaror shaxs sifatida shakllanishini ta’minlaydi.