(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich maktab o‘quvchilarida o‘quv motivatsiyasini shakllantirishning psixologik va pedagogik omillari tahlil qilinadi. O‘quv motivatsiyasining mohiyati, uning kichik maktab yoshidagi bolalar rivojlanishidagi o‘rni hamda ta’lim jarayonidagi ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, o‘quvchilarning bilim olishga bo‘lgan qiziqishini oshirishda o‘qituvchining pedagogik mahorati, ta’lim metodlari, ijobiy psixologik muhit va rag‘batlantirishdagi ro‘li ko‘rib chiqiladi. Maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida barqaror o‘quv motivatsiyasini shakllantirishga xizmat qiluvchi samarali pedagogik yondashuvlar bilan birga psixologik shart-sharoitlar asoslab beriladi.