(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada shaxs rivojlanish jarayonida bolalik, o‘smirlik, yoshlik va kattalik bosqichlarida ong, xarakter, emotsional holat hamda ijtimoiy moslashuvning shakllanishiga ta’sir etuvchi omillar yoritiladi. Maqolada yoshga oid psixologik xususiyatlarni o‘qitish jarayonida, tarbiyaviy ishlar va ijtimoiy muhitni loyihalashda inobatga olishning ahamiyati asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari yosh avlod bilan ishlashda individual yondashuvni kuchaytirish, pedagogik strategiyalarni takomillashtirish hamda psixologik qo‘llab-quvvatlash mexanizmlarini samarali tashkil etishga xizmat qilishi izohlangan