(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada oilaning sogʻlom maʼnaviy muhitni shakllantirish hamda axborot xavfsizligini taʼminlashdagi tayanch institutsional roli tahlil qilingan. Tadqiqot konseptual tahlil, qiyosiy yondashuv va sifatli ikkilamchi maʼlumotlar sharhi asosida olib borilgan. Natijalar oilaviy muloqot sifati, media savodxonlik va tarbiyaviy izchillik axborot xatarlarini kamaytirishini ko‘rsatib berilgan. Maqola oilaviy-resurs modeli orqali ilmiy hissani taklif etishini izohlagan.