(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy ta`lim tizimida o‘quvchi va talabalarning emotsional intellektini (EQ) rivojlantirishning ahamiyati va bu boradagi ilg’or texnologiyalar tahlil qilinadi .Tadqiqot davomida his-tuyg’ularni boshqarish , empatiya hamda ijtimoiy ko‘nikmalarni shakllantirishga qaratilgan interfaol metodlar va psixologik yondashuvlar yoritib berilgan. Shuningdek , emotsional intellektning akademik o‘zlasahtirish va shaxsiy muvaffaqiyatga ta’siri xorijiy tajribalar misolida asoslangan.