(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy axborot makonida yoshlar va jamiyat ongiga ta’sir ko‘rsatuvchi turli axborot xurujlari hamda ularning salbiy oqibatlariga qarshi ma’naviyaxloqiy immunitetni shakllantirish masalasi tahlil qilinadi. Ayniqsa, bu jarayonda oila muhitining psixologik ahamiyati, ota-onalarning tarbiyaviy roli hamda sog‘lom psixologik muhit yaratish orqali farzandlarda mustahkam dunyoqarash va axborot madaniyatini shakllantirish zarurligi asoslab beriladi. Tadqiqot davomida oila psixologiyasining asosiy funksiyalari, axborot xavfsizligi, yoshlarning ijtimoiylashuv jarayoni va ularning shaxs sifatida shakllanishida ma’naviy qadriyatlarning roli yoritib berilgan.