(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada oila psixologiyasi va gender stereotiplarning o‘quvchilarning kasbiy motivlari shakllanishiga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqotda o‘quvchilarning kasb tanlash jarayonida oilaviy muhit, ota-ona qarashlari, ijtimoiy stereotiplar hamda genderga oid tasavvurlarning roli o‘rganildi. Ilmiy adabiyotlar tahlili, kuzatish va so‘rovnoma metodlari asosida o‘tkazilgan tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, oiladagi psixologik qo‘llab-quvvatlash va stereotiplardan xoli tarbiya o‘quvchilarning kasbiy motivatsiyasini shakllantirishda muhim omil hisoblanadi. Shuningdek, maqolada kasb tanlash jarayonida ta’lim muassasalari va oilaning hamkorligi muhimligi asoslab beriladi