(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada pedagogik eruditsiyaning pedagoglarda kasbiy stress profilaktikasidagi roli nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Pedagogik eruditsiya pedagogning kasbiy kompetentligini oshirish, pedagogik vaziyatlarni samarali tahlil qilish va boshqarish, refleksiv faoliyatni rivojlantirish hamda kommunikativ madaniyatni shakllantirish orqali kasbiy stressni kamaytirishga xizmat qilishi asoslab beriladi. Shuningdek, pedagogik eruditsiya pedagoglarda konstruktiv coping strategiyalarini shakllantirib, ta’lim jarayonida ijobiy psixologik muhitni yaratishga yordam berishi yoritiladi