(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada talabalar orasida keng tarqalgan sport psixologiyasi muammosi va uni kamaytirishda turli ko‘nikmalar va foydalanishning pedagogik-psixologik imkoniyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, sport psixologiyasining kelib chiqish omillari, uning o‘quv jarayoniga ta’siri hamda zamonaviy sport psixologiyasi yordamida ushbu muammoni bartaraf etish yo‘llari hamda ta’lim jarayonida motivatsiyani oshirish, vaqtni samarali boshqarish ko‘nikmalarini shakllantirish va mustaqil ta’limni rivojlantirishda sport psixologiyasining ahamiyati yoritiladi