(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Maqola kichik maktab yoshidagi bolalarda xotirani rivojlantirishning ijtimoiy psixologik usullarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Zamonaviy pedagogik va psixologik tadqiqotlar asosida, bolalar xotirasining ijtimoiy muhit, o‘qituvchi va ota-ona ta’siri, hamda guruh faoliyati orqali shakllanishi tahlil qilinadi. Ushbu maqola kichik yoshdagi bolalarda samarali xotira mashqlari, o‘yinlar va interaktiv metodlar orqali xotirani mustahkamlash yo‘llarini ko‘rsatadi. Shuningdek, Vigotskiy, Piaget, Bruner va boshqa psixolog olimlarning nazariyalari asosida amaliy tavsiyalar beriladi