(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy jamiyatda shaxsning ma’naviy va ijtimoiy rivojlanishida muhim o`rin tutuvchi ekzistensial yondashuv va altruistik sifatlarni shakllantirish jarayonida ijobiy motivatsiyaning rolini o`rganishga bag`ishlangan. Unda shaxsning hayot mazmunini anglashga intilishi, jamiyatga foyda keltirishga yo`naltirilgan xulq-atvori hamda ijobiy motivatsiya orqali insonning ijtimoiy faolligi va mas’uliyat hissi shakllanishi tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy dunyoda shaxsning o`zini anglash jarayoni, insoniy qadriyatlar va boshqalarga yordam berish kabi altruistik xususiyatlarning rivojlanishiga ta`sir etuvchi omillar yoritiladi.