(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalari talabalarida ijtimoiy faollikni shakllantirish va rivojlantirish jarayonida ijtimoiy-emotsional intellektning tutgan o‘rni ilmiynazariy va amaliy jihatdan yoritib beriladi. Ijtimoiy-emotsional intellektning tarkibiy qismlari, ularning shaxs kamoloti va jamiyat hayotidagi ahamiyati, talabalarning ijtimoiy munosabatlardagi faolligiga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, ijtimoiy-emotsional intellektni rivojlantirish orqali talabalarda yetakchilik, mas’uliyat, jamoada ishlash, muammolarni konstruktiv hal etish kabi muhim ijtimoiy ko‘nikmalarni shakllantirish imkoniyatlari asoslab beriladi.