(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada globallashuv va shiddatli axborot almashinuvi davrida liderlik (yetakchilik) xususiyatlarining transformatsiyasi tahlil qilinadi. Zamonaviy rahbar nafaqat boshqaruv ko‘nikmalariga, balki yuqori darajadagi axborot madaniyati va moslashuvchanlik qobiliyatiga ega bo‘lishi lozimligi asoslab berilgan. Maqolada lider shaxsini shakllantirishning pedagogik (ta’lim mazmuni, metodika) va psixologik (emotsional intellekt, stressga chidamlilik, kreativlik) omillari ochib beriladi. Shuningdek, axborotlashgan jamiyatda raqamli savodxonlikning liderlik samaradorligiga ta’siri bo‘yicha ilmiy xulosalar keltirilgan