(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada shaxs rivojlanishiga ijtimoiy tarmoqlarning psixologik ta’siri tahlil qilinadi. Ijtimoiy tarmoqlarning ijobiy (ijtimoiylashuv, o‘zini namoyon qilish, axborot olish) va salbiy (ijtimoiy taqqoslash, qaramlik, kiberbulling) jihatlari ilmiy yondashuv asosida yoritilgan. Shuningdek, o‘smirlik davridagi ta’sir xususiyatlari va profilaktik tavsiyalar keltirilgan. Kalit so‘zlar: ijtimoiylashuv, veb-sayt, konsepsiya, kontent, psixologik ta’sir