(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada axborot hurujlari sharoitida shaxsda ma’naviy-axloqiy immunitetni shakllantirishda oila psixologiyasining o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, gender stereotiplarining farzand tarbiyasi jarayoniga va jamiyat ijtimoiy ongining shakllanishiga ko‘rsatadigan ta’siri ilmiy jihatdan yoritiladi. Tadqiqotda oiladagi psixologik muhit, ota-ona tarbiyasi va gender qarashlarning yosh avlod dunyoqarashiga ta’siri ko‘rib chiqilib, axborot xavfsizligini ta’minlashda ma’naviy-axloqiy qadriyatlarni mustahkamlash muhim omil ekanligi asoslanadi.