(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada tibbiyot talabalarida oila va nikohga oid qadriyatlarning shakllanish jarayonida ijtimoiy ong va gender qarashlarining o‘rni psixologik jihatdan tahlil qilinadi. Yoshlarning oila haqidagi tasavvurlari, nikohdan kutuvlari, oilaviy rollar taqsimoti va gender stereotiplarining shakllanishiga ta’sir etuvchi ijtimoiy-psixologik omillar yoritiladi.