(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy axborot makonida yosh avlod ongiga ta’sir ko‘rsatuvchi turli axborot xurujlari sharoitida ma’naviy-axloqiy immunitetni shakllantirishda oila psixologiyasining ahamiyati tahlil qilinadi. Oila muhitida shakllanadigan ma’naviy qadriyatlar, ota-ona namunasiga asoslangan tarbiya usullari hamda farzandning ijtimoiylashuv jarayonidagi psixologik omillar yoritib beriladi. Shuningdek, maqolada gender stereotiplarining farzand tarbiyasiga hamda jamiyatda shakllanadigan ijtimoiy ongga ta’siri ilmiy nuqtai nazardan ko‘rib chiqiladi. Oila muhitida sog‘lom psixologik iqlimni ta’minlash yoshlarni turli salbiy axborot ta’sirlaridan himoya qilishda muhim omil ekanligi asoslab beriladi.