(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu tezisda yoshlarda g‘oyaviy immunitetni shakllantirishning pedagogik asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotning maqsadi ta’lim muhitida tanqidiy fikrlash, axborot savodxonligi va qadriyatlar asosida barqaror pozitsiyani rivojlantiruvchi omillarni aniqlashdir. Metodologiya sifatida konseptual tahlil, pedagogik kuzatuv va diagnostik yondashuvlar uyg‘unligi qo‘llanadi. Ilmiy yangilik sifatida g‘oyaviy immunitetni kompetensiyalar tizimi ko‘rinishida modellashtirish va uni shakllantirish shart-sharoitlari asoslanadi.