(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada o‘smirlarning psixikasiga va xulq atvoriga ijtimoiy tarmoqning tasiri haqida so‘z yuritiladi. O‘smirlarni o‘z domiga tortayotgan ijtimoiy tarmoq bugungi kunning dolzab muammmosiga aylanib ulgirgan desak mubolag‘a bo‘lmaydi. Inson psixikasi va xulq- atvori nozik masaladir. Bu barchaga birdek ma’lum. O‘smirlik davri inson organizmizda sezilari darajada fizologik va neyrogumoral o‘zgarishlarni sodir qiladi. Ushbu o‘zgarishlar esa, bir qancha salbiy oqibatlarni yuzaga keltiradi.