(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada talabalarda vaqtni boshqarish ko‘nikmalarining prokrastinatsiya darajasiga ta’siri tahlil qilinadi. Vaqtni rejalashtirish, ustuvorliklarni belgilash va o‘zini nazorat qilish kabi omillarning akademik vazifalarni kechiktirish bilan bog‘liq. Shuningdek, vaqtni boshqarish ko‘nikmalari rivojlangan talabalarda prokrastinatsiya darajasi pastroq ekanligi hamda vaqtni boshqarish ko‘nikmalarini shakllantirish prokrastinatsiyani kamaytirishdagi muhim psixologik omil ekani bayon qilinadi.