(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada oilaviy ajrimning bolalar psixologik rivojlanishiga ta’siri tahlil qilinadi. Ajrim jarayonida bolalarda yuzaga keladigan emotsional holatlar, xulq-atvor o‘zgarishlari va ijtimoiy moslashuv muammolari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, ota-onaning ajralishi bola ruhiyatiga turli darajada ta’sir qiladi va bu ta’sir bolaning yoshi, oilaviy muhit hamda ota-onaning munosabatiga bog‘liq bo‘ladi. Maqolada ajrim oqibatlarini kamaytirish bo‘yicha tavsiyalar ham berilgan.