(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada talabalarni muhitda improvizatsion faol ishlashga yo‘naltirishning pedagogik ahamiyati, usullari va samarali yondashuvlari yoritiladi. Ta’lim jarayonida improvizatsiya elementlaridan foydalanish talabalarning mustaqil fikrlashi, tezkor qaror qabul qilishi, ijodiy yondashuvi hamda kommunikativ kompetensiyalarini rivojlantirishga xizmat qilishi tahlil qilinadi. Shuningdek, talabalarni erkin va faol ishtirok etishga undovchi didaktik shart-sharoitlar, interfaol metodlar hamda o‘qituvchining yo‘naltiruvchi roli ochib beriladi.