(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim tizimida raqamli texnologiyalarni joriy etish jarayoni tahlil qilinadi. Raqamli texnologiyalar ta’limning samaradorligini oshirish, bilimlarni o‘zlashtirishni individuallashtirish va ta’lim jarayonini optimallashtirishda muhim vosita sifatida ko‘rib chiqiladi. Shu bilan birga, texnik infratuzilmaning yetarli emasligi, pedagoglarning raqamli kompetensiyasi pastligi, baholash va monitoring tizimlarining takomillashmaganligi, o‘quv kontentining sifat darajasi va raqamli tafovut kabi muammolar ta’lim sifatiga salbiy ta’sir ko‘rsatadi. Maqolada ushbu muammolarni ilmiy asosda tahlil qilish va ularni bartaraf etish bo‘yicha kompleks yondashuvlar zarurligi ta’kidlanadi.