(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Замонавий психологик-педагогик илмларни ўзида мужассамлаштириб, ўз қобилиятларини таълимда маҳорат билан акс эттира олган мураббий, устоз, ўқитувчи – тарбиячидир. Бугунги кунда заки ўқитувчи ўқувчи, талаба ва тингловчилар ўртасида содир бўлаётган муаммоли вазият ва низоларни бартараф этишда ўз қобилиятини қўллай олиб, муҳитдаги муаммоли вазиятдан сўнг ҳосил бўлган жараёнларни бошқара олиш қобилиятига эга бўлиши керак.