(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu tezisda zamonaviy ta’lim tizimida eruditsiya darajasidagi raqobatbardosh kadrlar tayyorlashning ustuvor yo‘nalishlari va ushbu jarayonda perseptiv qobiliyatlarning tutgan o‘rni tahlil qilindi.Ushbu tadqiqot jarayonida eruditsiya tushunchasining mohiyati, uning tarkibiy qismlari hamda pedagogik faoliyatda perseptiv sezgirlikning axborotni kognitiv qayta ishlash va o‘quvchilar bilan samarali muloqot o‘rnatishdagi ahamiyati o‘rganildi. Shuningdek, perseptiv qobiliyatlarni rivojlantirishning pedagogik imkoniyatlari va usullari bo‘yicha ilmiy xulosalar keltirildi.