(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada pedagogik eruditsiya tushunchasining mazmun-mohiyati, uning o‘qituvchilarning kasbiy faoliyatidagi o‘rni hamda pedagogik eruditsiyani rivojlantirish orqali pedagoglarning kasbiy-metodik tayyorgarligini takomillashtirish masalalari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Shuningdek, pedagogik eruditsiyaning tarkibiy komponentlari, uni rivojlantirish omillari hamda ta’lim jarayonidagi samaradorlikka ta’siri yoritib beriladi.