(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada o’smirlik davrida internetdan haddan tashqari foydalanish va internetga qaramlikning shakllanishiga ta’sir qiluvchi psixologik holatlar tahlil qilinadi. Internet texnologiyalaridan keng foydalanish natijasida yoshlar orasida virtual muhitga haddan tashqari qaramlik holatlari ko’payib bormoqda. O’smirlik psixologik jihatdan sezgir davr bo’lib, bu davrda hissiy beqarorlik, o’zini anglash jarayonlari va ijtimoiy munosabatlarga ehtiyoj kuchayadi. Shuning uchun ba’zi psixologik omillar - yolg’izlik hissi, xavotir, depressiv holatlar, o’ziga past baho berish va stress - internetga qaramlikning shakllanishida muhim omillar sifatida namoyon bo’ladi. Maqolada ushbu psixologik holatlarning internetdan foydalanish xatti-harakati bilan bog’liqligi ilmiy manbalarga asoslangan holda muhokama qilinadi.