(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
maqolada zamonaviy ta’lim tizimida o’qituvchining ilmiy dunyoqarashi va pedagogik eruditsiyasining ta’lim samaradorligiga ta’siri tahlil qilinadi. Ilmiy dunyoqarash ta’lim jarayonining metodologik asosi bo’lib, pedagogik eruditsiya o’qituvchining kasbiy mahoratini rivojlantirishga xizmat qiladi. Ushbu ikki omil o’quvchilarda mustaqil fikrlash qobiliyatini shakllantiradi.