(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu tadqiqotda “SAN.GAY-1” maxsus mobil simulyatorining darsdan tashqari mashgʻulotlar davomida oʻrta maktab oʻquvchilarining jismoniy tayyorgarligini oshirishdagi samaradorligi baholanadi. Tadqiqot davomida yuqori intensivlikdagi mashqlar tizimi joriy etildi. Natijalar oʻquvchilarning portlovchi kuchi va tezligining yaxshilanganligini, shuningdek, jarohatlar xavfining kamayganligini koʻrsatdi. Simulyatorning mobil va moslashuvchan dizayni uni taʼlim muassasalarida samarali qoʻllash imkonini beradi.