(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarida uchraydigan kasbiy deformatsiya muammosi, uning kelib chiqish sabablari hamda pedagogik faoliyatga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, pedagogik eruditsiyaning o‘qituvchining kasbiy barqarorligini ta’minlash va deformatsiya jarayonlarining oldini olishdagi ahamiyati ilmiy jihatdan yoritilgan. Tadqiqot davomida pedagogik, psixologik va metodik manbalar tahlil qilinib, boshlang‘ich ta’lim tizimida ishlovchi o‘qituvchilarning kasbiy rivojlanishi uchun zarur bo‘lgan kompetensiyalar aniqlangan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, pedagogik eruditsiya o‘qituvchining refleksiv faoliyatini rivojlantirib, kasbiy deformatsiya xavfini kamaytiradi hamda ta’lim jarayonining samaradorligini oshiradi.