(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu tadqiqot multimedia vositasi asosida ishlab chiqilgan kundalik jismoniy mashqlar ilovasining samaradorligini o‘rganadi. Tadqiqot davomida dastlab talabalardan so‘rovnoma o‘tkazildi. So‘rovnomada sport mashg‘ulotlari bilan shug‘ullanishni xohlaydigan talabalar soni juda ko‘p, lekin sport mashg‘ulotlari yuklamasi va kundalik normasini bilmaslik hamda sport bilan shug‘ullantiruvchi mutaxassis yetishmasligi aniqlandi. Talabalarda darsdan bo‘sh vaqtlarda jismoniy faoliyat va sog‘lom turmush tarzi me’yorlashishi kuzatildi.