(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada, Andijon davlat pedagogika institutining talabalarining sog‘lom turmush tarzini va darsda ishtirokini tetiklashtirish uchun jismoniy rivojlanish ko‘rsatkichlari yuzasidan ilmiy-tadqiqot ishlari olib borilgan. Dars davomida, zamonaviy sog‘lomlashtiruvchi nafas olish metodikalari olib bordik, taxlillarning dastlabki qismiga ko‘ra ular sog’lom turmush tarzini olib bormasligi dars davomida charchoq, asabiylashish va boshqa muammolar kuzatilayotgan ekanligi aniqlandi. Yakuniy natijalarga ko‘ra biz tomondan olib borilgan “kvadrat nafas” texnologiyasi, va “uchburchak nafas” medodikalari oprqali ularning dars davomidagi diqqatini jamlashga, faollik, jismoniy charchoqning kamayishi hamda darsga bo‘lgan qiziqishlari ortdi va ruhiy holatlari yaxshilanganini ko’rishimiz mumkun.