(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarida kasbiy deformatsiyaning psixologik xususiyatlari, ularning professional va shaxsiy faoliyatiga ta’siri hamda oila psixologiyasi orqali ma’naviy-axloqiy immunitetni shakllantirishning muhim jihatlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, oilaviy qo‘llab-quvvatlash va axloqiy qadriyatlarni rivojlantirish o‘qituvchilarda kasbiy stressni kamaytirish va farzand tarbiyasi hamda ijtimoiy ongni oshirishda samarali vosita hisoblanadi.