(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqola maktab o‘quvchilarda bulling (ta’qib qilish)ning qanday namoyon bo‘lishi va uning bolalarning o‘quv jarayoniga qanday ta’sir qilishini o‘rganadi. Bullingning jismoniy, ruhiy, ijtimoiy va kiberbulling shakllari o‘quvchilar orasida qanday sodir bo‘lishi mumkinligi tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada bullingning o‘quvchilarning o‘ziga bo‘lgan ishonchiga, ijtimoiy malakalarga, do‘stlik munosabatlariga va maktabdagi faoliyatiga ta’siri yoritiladi. Maqolada, bullingni oldini olish va unga qarshi kurashish uchun maktab, o‘qituvchilar, ota-onalar va jamiyatning birgalikda olib borishi kerak bo‘lgan choralar haqida ham so‘z yuritiladi.