(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada oiladagi nosog‘lom psixologik muhitning zo‘ravonlik yuzaga kelishiga ta’siri tahlil qilinadi. Oiladagi nizolar, agressiya, bir-birini tushunmaslik va psixologik bosimning inson ruhiyati hamda xulq-atvoriga qanday ta’sir ko‘rsatishi ilmiy jihatdan yoritiladi. Shuningdek, oilaviy zo‘ravonlikning kelib chiqish sabablari, uning jamiyatga salbiy ta’siri hamda oldini olish bo‘yicha psixologik tavsiyalar beriladi.