(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
ushbu maqolada buyuk ajdodlarimiz, ulug’ mutafakkir olimlarirniz Abu Ali ibn Sino, Abu Nasr Farobiy, Abu Rayhon Beruniy, Alisher Navoiylarning axloq-odob, ta’lim-tarbiyaga oid qarashlari, dono maslahalari hozir ham o’z qimmatini yo’qotmasdan yoshlar tarbiyasida dasturilamal bo’lib katta ahamiyat kasb etishi, bolalarni tarbiyalashda nimalarga alohida e’tibor berish kerakligi, bola shaxsini shakllantirishda ta’lim-tarbiyaning o’rni muhimligini ta’kidlash bilan birga, uni amalga oshirish yo’llari, bolalarni to’g’ri tarbiyalash masalalari o’rganiladi.