(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada pedagogika universitetlari talabalarida ijodkorlik va innovatsion fikrlashni rivojlantirishda STEAM (fan, texnologiya, muhandislik, san’at va matematika) ta’limining roli va metodologik asoslari ilmiy tahlil qilingan. Tadqiqot natijalariga ko’ra, STEAM yondashuvi bilan tahsil olayotgan talabalar an’anaviy tarzda tahsil olayotgan talabalarga nisbatan ijodiy fikrlash, tanqidiy tahlil, jamoaviy ish va bilimlarni amaliy qo’llashda yuqori natijalarga erishadilar. Maqolada O’zbekiston ta’lim tizimida STEAM yondashuvini joriy etish bo’yicha tavsiyalar va istiqbolli takliflar keltirilgan.