(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) ta’limining pedagogik oliy ta’lim talabalarining ijodkorligi va innovatsion fikrlashini rivojlantirishdagi o‘rni va metodik asoslari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, STEAM yondashuvi orqali o‘qitilgan talabalar an’anaviy ta’lim olgan talabalar bilan solishtirilganda ijodkorlik, tanqidiy fikrlash, hamkorlikda ishlash va amaliy bilimlarni qo‘llashda yuqori natijalarga erishgan. Maqolada O‘zbekiston ta’lim tizimida STEAM yondashuvining joriy etilishi bo‘yicha tavsiyalar va istiqbolli takliflar berilgan.