(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
maqolada muqobil energiya manbalari – quyosh, shamol, gidroenergiya, geotermal energiya va biomassa energiyasining ahamiyati, ishlash mexanizmi hamda ularning ekologik va iqtisodiy afzalliklari yoritilgan. Shuningdek, O‘zbekistonda qayta tiklanuvchi energiya manbalarini rivojlantirishga qaratilgan davlat siyosati tahlil qilingan.