(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy axborot makonida yuzaga kelayotgan axborot hurujlarining yoshlar ongiga ta’siri hamda ularga qarshi ma’naviy-axloqiy immunitetni shakllantirishda oila psixologiyasining o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, gender stereotiplarining farzand tarbiyasi jarayoniga va ijtimoiy ong shakllanishiga ko‘rsatadigan psixologik ta’siri yoritiladi. Ilmiy tadqiqotda oiladagi psixologik iqlim, kommunikativ madaniyat va qadriyatlarga asoslangan tarbiyaning axborot xavfsizligini ta’minlashdagi ahamiyati asoslab beriladi.