(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Yuqori malakali o‘qituvchilarni tayyorlash ustuvor davlat vazifasi bo‘lib, uning yechimi mamlakatning iqtisodiy va ijtimoiy-madaniy rivojlanishidagi muvaffaqiyatini ko‘p jihatdan belgilaydi. O‘qituvchilarning umumiy va kasb-hunar ta’limi tizimlaridagi ahamiyati turli ta’lim muassasalarida professional o‘qitishni tashkil etish va amalga oshirish uchun zarur kompetensiyalar va talablar tizimini tartibga soluvchi professional standartni ishlab chiqishni taqozo etdi. Ushbu maqolamizda shular haqida to‘xtalib o‘tganmiz