(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim tizimida pedagogika fanining o‘rni, uning ta’lim – tarbiya jarayonini tashkil etishdagi ahamiyati hamda bolalar shaxsini har tomonlama rivojlantirishdagi roli yoritilgan. Shuningdek, maktabgacha yoshdagi bolalarning psixologik va pedagogik xususiyatlarini hisobga olgan holda zamonaviy pedagogik yondashuvlar tahlil qilingan.