(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada kimyo fanini o‘qitishda raqamli pedagogik texnologiyalarni qo‘llashning didaktik imkoniyatlari va metodik yechimlari tahlil qilinadi. Raqamli vositalar kimyoviy tushunchalarni vizuallashtirish, murakkab jarayonlarni modellashtirish, laboratoriya ishlariga tayyorgarlikni kuchaytirish hamda ta’lim natijalarini tezkor monitoring qilishda samarali mexanizm sifatida asoslanadi. Virtual laboratoriyalar, simulyatsiyalar, LMS platformalari, raqamli test va formativ baholash vositalari orqali talabalarda predmet kompetensiyalari bilan bir qatorda tanqidiy fikrlash, ilmiy izohlash, tajriba xavfsizligi va ma’lumotlar bilan ishlash ko‘nikmalarini rivojlantirish yo‘llari yoritiladi. Shuningdek, raqamli texnologiyalarni dars dizayni, interfaol metodlar va real laboratoriya amaliyoti bilan integratsiyalash shartlari hamda amaliy joriy etishdagi cheklovlar ko‘rsatib beriladi.